Monday, October 6, 2008

syawal yang syahdu huk..huk..huk

waaaaa its 0001 hrs but nobody wish me happy bday even my hubby....whattttt lupa la tu..ke buat2 lupa..nak kata semua sibuk pasang langsir raya ke..masak rendang ke..takde pon...malam raya ku yg sepi...
me: bang...sampai hati...its 0015hrs already
wan: alamak ha ah la...happy b'day dear
halaaaaaa kene hingatkan...kecekkk hati mak...
dah la aku tunggu msg dari adik2 aku mlm tu..takde sapa pon yg wish happy b'day...my god...me celebrating eid and b'day dengan keadaan yang sangat sayu....pagi raya esoknye...
dengar takbir jek air mata aku berderai....wan pegi sembahyang raya...emmm call mak aku la...
tuuuutt tuuuutttt......
me: asalammualaikum
mak: happy b'day to you...happy b'day to you..happy b'day to aireen suryana...happy b'day to you.... and the song been sang by the whole family members hwaaaa lagi la aku melalak......
me: ingatkan semua orang lupa b'day orang...(dalam nada melalak)
mak: ingat...semua ingat..cuma saja je nak buat surprise
me : mak, orang nak mintak ampun mintak maaf kalau ada salah dan silap yang sengaja atau pun tidak kalau ada yang buat mak kecik ati...jugak mintak halal makan dan minum orang ye mak..
mak: ye mak ampunkan mak halalkan, mak pun sama nak mintak maaf dekat kau....dah jangan nangis2..nanti keluarga wan tengok mata kau bengkak2....
me: orang nak makan rendang dengan ketupat....kat sini takda....
mak: ye la...nanti raya tahun depan kan balik jb....raya haji pon kan balik jb...
me: orang nak makan apa yg mak masak pagi raya ni jugak....orang nak makan ketupat dengan rendang...
mak: ye..ye...dah...dah...tipon abah pulak....
me: ok lah mak...kem salam semua orang jb yek....orang sayang semua
mak: kami pon sayang kau kat sana tu ha...sampaikan salam kat keluarga wan. a'kum,
me: w'salam
mcm tu lah dialog aku ngan mak aku pagi raya tu.....bukan kata nangis pagi raya....2 hari sebelum raya lagik aku dah nangis......hwaaaa tu la dia pengalaman....jadiknye kalau sesiapa yg rasa tak bersedia lagi nak beraya kat tempat orang...jangan lah kawen lagi ek...hehehehehhe

4 comments:

.:chEyaNtie:. said...

aireen..sob sob sob..
aku dah rase gak ape yg ko rase..tahun lepas...tapi aku tahan gak..kalo aku nangis,mmg la banjir kepala batas tuh hahahhah...dahla takde ketupat nasik,lodeh..tapi takpe time tu aku mmg xleh makan pon sbb pantang....haaaaaaahahahaha...but then u r very lucky since u still can hear ur mum's voice dear..:-)

happy besday dear..smoga kiter smakin matang n matang..yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

L|felesS OrdiNary said...

hwaaaa ko buat aku sedey lagi....

makhluk ijau said...

kata idup semati selamanye.. tue semua dugaan je..

L|felesS OrdiNary said...

wahhh dugaan hekkk...sedey beb..sedey....b'day tak happening