Monday, June 1, 2009

mantapppp

this is the first malay movie....yang aku rasa tak rugi tengok....walaupun si heliza tu ada kaku sket..tapi si budak kecik haziq tu mmg dah boleh dapat award si cilik...si awal yang bodoh2 alang tu pon...rasa nye dah boleh jadi pelapis rosyam nor yang semakin tua tu....bagi la kat mamat muda ni plak kalau nak jadi hero pon...muka pon not bad boleh jual..hahaha...so i give them 5 stars... :) wink wink

5 comments:

ShizKassim said...

memang best cerita nie....
aku ingat cerita cinta... rupanya cerita cinta kerana Allah s.w.t, kengkawan kena tgk..

L|felesS OrdiNary said...

mmg kene support local scene yg mcm ni..bukan yg ntah hapa2 ntah tu....

nazib said...

bnyi cm remake certa "kiamat sudah dekat" je...tp xtaula ek, i still think progress in malaysian movie-making is incredibly, slow...and some indie/cult movies yg bagus2 tp xdpt mileage cm movie cintancintun...sbb? tidak komersial. easy as ABC...

xtgk lg movie ni, maybe ok kot...(?)

sk8erboyjb a.k.a YeM said...

hai aireen.still remember me

L|felesS OrdiNary said...

yes i do remember you cik yemmmm oiiii semua orang ingat ko.....emmm well nazib...i'm agree wif that...tapi kalau nak dibandingkan dengan cerita yg ada2 tu..aku rasa yg ni bermaruah la sket...knew..the story mmg similar with the kiamat sudah dekat...emmmm *sigh* i do fancy all the yasmin ahmad movies.