Tuesday, June 12, 2012

A beautiful Journey of me with Premium Beautiful

Ye ramai tanya kenapa Aireen buat business....KERANA APA AIREEN?


* Uolls rasa best ke kalau tetiap bulan duit gaji cukup sampai hidung (mujur kalau sampai hidung kalau sampai hujung rambut?)


* Sebab ikhlas niat Aireen nak tolong keluarga (dulu bagi mak 3 atau 4 ratus sebulan....kalau ikot tahap ketinggian kelulusan yang ada ni...layak bagi 1k kot...tapi tahap je tinggi....kelayakkan itu tiada..danggg!!)


* I want to pay my debts...a lot...i mean A LOTTTTTT.....(tipu kalau uolls kata uolls tak ada hutang)..hutang apa? KERETA, CREDIT CARD(s), PTPTN (aiyooooo ini memang berhantu), BILLS, RUMAH, PERSONAL LOAN, etc



* Belum lagi masuk commitment lain yang macam INSURANCE, ASB (untunglah kalau kekal disiplin masukkan tak keluar2...ini selalunya dapat gaji masuk 200....tengah bulan keluarkan balik)


* Nak kerjakan Umrah dan Haji dan kalau boleh nak bawak mak, abah dan mertua pergi sama...fully sponsored by me and husband.




* Nak ada saving yang kukuh sebelum ada anak


* Nak beli landed house jugak...tak kira!! (ye la sampai bila nak suruh ai duduk atas bumbung orang)




* Of course i want to have extra income so that i can freely go SHOPPING.....yes i am a shopaholic...itu pasal credit cards semua dah reach limit....(sungguh saya tidak pandai nak mengukur baju di badan sendiri) and this is the real fact of me!!




Kalau dulu cukup bulan gaji habis untuk bayar monthly commitment....tunggu gaji sebulan tapi habisnya tak sampai dua hari


Aireen suka share benda2 yang macam ni dengan kawan2 sebab Aireen pernah susah....Alhamdulillah bila dah buat business Premium Beautiful, niat yang sebenarnya untuk lepas bayar bill je terus ada extra income untuk shopping, boleh bagi mak lebih, boleh berzakat...dan yang pastinya dah berjaya tutup few credit cards....

syukur syukur syukur...Terima kasih Tuhan di atas peluang yang Kau berikan ini...and with that all these adalah hasil rembatan untuk may/june 2012. 
4th wk of May

5th wk of May


1st wk of June


rembatan semalam June 11, 2012


Kalau harap gaji yang Audi bagi memang tak mampu nak shopping every week. Kbai


Nota Kaki: Kalau Aireen boleh takkan uolls tak boleh? semua orang biasa yang macam kita ni boleh jadi luar biasa....tinggal lagi kita NAK dengan TAK NAK je...... :)


"I share because i care....I care because I love...*wink* *wink*"

3 comments:

Huda said...

aireen aku jelesss, aku pun nak bisnes ni gak..aku dah tau kisah bisnes ni infact maisarah dah datang rumah aku citer pasal ni semua tahun lepas, tapi aku tak start lagi..hmmm bajet la..cuba ko citer kisah ko kat fb (pm) so that aku bersemangat la nak involve into this biz..tq - udek

♥●• İzdihër •●♥ said...

i love the makkah pic

diana said...

aku pun jeles gak! :( -Diana