Monday, October 8, 2012

segalanya bermula di sini......surgery - part two ;)

Yes Aireen tak sedar pon bila ketika Aireen pengsan....tau2 je Aireen dengar orang panggil nama Aireen suruh Aireen bukak mata...I'm hardly tried to open my eyes....

nampak dlm 2-3 orang....bukak kejap lepas tu tutup balik...Aireen pon tak sure sama ada Aireen dah sedar betul ke tidak....but i heard some of the voices

Masa tu yang paling Aireen ingat sekali....Aireen rasa tekak Aireen sakit macam kena jolok dengan apa tah...macam nak muntah pon ada...tapi tak muntah2 jugak....I opened and I closed back my eyes....

rasa mulut penuh dengan air liur....yang sempat aireen cakap cuma....."tolong, air liur saya meleleh" berulang2 Aireen cakap mungkin suara pelahan sangat tu yg diorang tak dengar agaknye...ye la Aireen mamai lagi kan masa tu ;)

Benda alah ni ropernye yang masuk dlm mulut Aireen masa surgery haritu....bapak la panjang kan and patut la macam nak terbelahak anak tekak ni....untunglaaaa ;) owhh namanya adalah endotracheal tube

 and this how it looks bila dah masuk dlm trachea saya

Tekak sakit and rasa nak termuntah masa tu ropernya diorang nak tarik keluar endotracheal tube tu...haishhh rasa perit tu tuhan je yang tahu...

Rasanya 40 mins lepas surgery baru Aireen sedar kot...itu pon sedar mamai2...Paling obvious sekali masa tu adalah Aireen LAPARRRRRR hahahaha lawak bukan? ye la nak surgery apa pon mmg kena puasa...soalan pertama Aireen tanya nurse bila dah sampai kat ward adalah "Bila saya boleh makan ye?" Nurse tu pon tak terkata apa agaknye....

Setengah jam dah kat ward, Prof Hashim pon sampai sambil senyum2...

Prof Hashim: Aireen, how you doing? 
Me: erk...(la patutnye aku tanya dia....mcm mana saya prof) hahaha
Prof Hashim: Ok I'm happy to tell you that Your both fallopian tube are looking good and I pon tak tau macam mana you boleh dapat infection tu...but anyway I dah repair and tengok the fluid smoothly flows on your tube...So hopefully you can get pregnant in this near time. I memang nak you pregnant cepat2 sebab nak bagi tube you mengembang
Me: ok prof i have one question.....erm me and my husband ada nak kena pantang apa2 tak (biasa la ini soalan penting ok...korang jangan senyum2 pulak hahaha....lagipon mak Aireen yang beriya2 suruh tanya dengan prof)
Prof Hashim: Pantang apanya...pantang nampak ada la
(boleh kan...prof ni memain pulak...lucu lah prof!!)
Prof Hashim: tak ada....tak perlu pantang2....kan nak baby cepat...dengan izin Dia boleh la awak pregnant normal...Insyallah
Me: terima kasih Prof, nanti Prof doakan untuk saya sekali masa depan Kaabah ye :) (Owh ye lupa nak bagitau Prof Hashim akan menunaikan haji tahun ni dan akan berangkat pada hari Jumaat ni October 18, 2012)

So Prof Hashim pon tinggalkan kami (Aireen ngan husband) berdua dlm ward tu...Aireen pandang Wan, kitorang diam and senyum je..nak meleleh air mata bila prof kata there still a chance for us to get pregnant normally. Syukur syukur syukur Alahamdulillah

Ini adalah birthday present paling best yang Aireen dapat sepanjang hidup Aireen. Insyallah kalau diizinkan tuhan, 2013 ada la junior Aireen and Wan ;) Kawan, ingatlah...tak semua orang senang untuk memiliki zuriat sendiri...oleh itu jangan pernah menolak atau jangan pernah mengeluh kalau zuriat kamu bertambah....Itu adalah rezeki dan itu adalah amanah Allah kepada kita.

Entry ini khas untuk Suami tercinta, Wan Osman yang bagi full support in and out untuk sama2 melalui segala suka dan duka sepanjang 4 tahun kita halal bersama. Tak lupa kepada semua keluarga juga kawan2 yang banyak bagi kata2 semangat dan doa untuk Aireen. Jasa kalian, hanya Tuhan sahaja dapat membalasnya....terima kasih ini ikhlas dari Aireen dan Wan ;) I love you all a lot....LIKE A LOTTTT ;)

9 comments:

Aiza Iza said...

Aku sentiasa doa ko cepat pregnant

Aireen Osman said...

alhamdulillah thanx kawan :)

Ain said...

Sedihnya dan touching sgt dgn pengorbanan Aireen. Ain doakan Aireen & Wan cepat dpt baby.. Aminnnn

Ain said...

Sedihnya dan touching sgt dgn pengorbanan Aireen. Ain doakan Aireen & Wan cepat dpt baby.. Aminnnn

Aireen Osman said...

thanx momma ain ;) amin amin ya rabb

ulie the gurl said...

Kak Aireen...kite doakan akak diberkati umur dan reseki..insyallah..nnt bleh pregnant..

Huda said...

insaf baca kisah kau ni..aku doakan semoga kau cepat mengandung..Tuhan bagi ujian pada orang-orang yang kuat dan tabah menerima ujian..One day u will ok..

Aireen Osman said...

Thanx Huda....amin

Farena said...

Ina doakn aireen cpt dpt bb.. Nice meeting u hr tu kt stadium..