Friday, November 21, 2008

Hari ini saya....

ermmmm bangun tido buat breakfast utk wan..pastu tido balik semula..kol 9.30 bangun iron baju utk nak p interview ngan shell..pastu...mandi pastu siap2...pastu terus drive ke d'sara ye la...tpt tu kat d'sara kan..emmm sesampai jek aku kat chase perdana tu...parking full....pastu si bangla yg belagak mcm tuan punye bangunan pon marah2 cakap "sini parking full...u pergi atas sana podium..podium..parking podium"...aku dengan tak kuasa nak layan si bangla yg rubbish jek pada aku tu...aku pon drive neik ke atas...ok nak parking...wahhh podium yg dia suruh tu adalah jockey parking..kepala hot dia....sejam 6 hengget...dah lah aku tak withdraw duit lagik ni...dlm purse ada soplo hengget jek ni...emmm ahhh park jek la dulu...duit blakang cite...aku terus neik atas utk interview....sesampai aku kat hr tu..aku disuruh dok dlm assessment room...emmm 2nd interview ni more to assessment..gile ahhhh...memula dia bagi aku english writing test...siap grammar ngan fill in the blanks punye question pon ada...aku teringat balik zaman spm dulu..pehhh ni dah mcm muet pon ye jugak ni...takpe aku layankan je...pas tu dah selesai..dia bagi aku indo punye writing test plak...(since i'm applying for indo region position kan) emmm yg kali ni siap dengan buat 2 essay...which is need to be more than 200wrds...adusss lama gile pala aku..tangan aku ni tak buat benda2 tu semua...emmm apa aku nak goreng ni...emmm ok selesai jugak...dah last skalik...dia suruh aku buat listening test pulak...huh mmg mcm spm...huh...apa susah sangat la shell ni...takpe la..mungkin berbaloi kot..emmm abis interview tu..dia kata...if i did well they'll call me to attend the 3rd interview..which is basically mmg dah confirm dapat la kalau dia suruh datang tu...emmm what ever....ok..berbalik pada parking tadi yg aku cuma tinggal soplo hengget tu...hahahhahaha..
me: ok ni mana atm paling dekat skalik? saya ada soplo hengget jek ni...
mamat itu: emmm atm kat uoa building tu ha..
me: emmm jauh tak kalau saya jalan kaki?
mamat itu: jauh jugak la kata mamat tu..
me: emmm ok mcm ni la kan..saya tinggalkan id saya...awak bagi saya bawak kete pegi kuarkan duit..boleh?
mamat itu: emmm tak payah la tinggalkan apa2...awak pergi jek keluarkan duit..saya tunggu....tapi tau tak cemana nak pergi ke atm tu?
me: emmm jalan terus ke depan la kan
mamat itu: bukan...awak kene park kat tepi jalan..pastu nak pusing ke sini balik..kene keluar jalan besar pastu u turn balik..
me: ha ok la kalau mcm tu..
aku pon drive la keluar...sampai jek aku kat situ..kereta blakang aku ni mmg banyak ni..(damansara punye jalan mmg mcm haram sket) emmm ok la...nak benti pon tak boleh..terus jek la aku keluar jln besar....huh aku rasa byk sangat setan masa tu...aku pon dlm hati terdetik...ahhh aku dah sampai jalan besar ni apa payah aku nak u-turn balik...jalan terus balik umah laaaa hahahahahaaha tu lah aku pon terus balik umah la...tanpa bayar parking yg bernilai 18 hengget...gila kan..emmm mmg kene mark la kete aku lepas ni...jawabnye kalau dpt keje kat situ wan la yg kene anto aku p keje hahahahhaha

2 comments:

.:chEyaNtie:. said...

aireen..bagi berkat sikit interview ko tu aireen..

L|felesS OrdiNary said...

hahahhaha