Tuesday, November 25, 2008

weekend with my lovely ATOK

last Saturday kitorang (me and wan la of course) pergi amik atok kat shah alam umah pakcik aku...which is around 2pm lah...so lepastu..I was wondering..mana jugak la aku nak bawak atok yek..emmm ok...
me: bang mana nak bawak atok jenjalan ni? kang kalau tak bawak jenjalan dia mmg takmo datang lagi dah umah kita
wan: emm bawak la memana pusing kl pon kot...
me: kl? ok...
tapi dalam hati pk..tak mcm jam plak jalan time2 cenggini kan..so bila dah dlm kete balik dari shah alam...aku pon cakap la kat atok...
me: tok, kite jenjalan kat klcc ekkkk nengok2 bangunan boleh kita lalu depan umah CT. (atok aku one of CT's fan lah kan)
atok: kalau namanya berjalan atok tak kisah
so sampai jek kat klcc aku pening lagik....mana plak la aku nak bawak atok aku kat klcc kan..dengan crowded budak2 agas yg cuti skolah lagik...
me: bang mana nak dok ni?
wan: ok jom bawak atok p starbucks
waahhhhhhh ajak atok aku lepak starbucks tau...
me: ok tok, nak minum apa? kat sini ada kopi, chocolate ngan vanilla...
atok: emmm kopi dah biasa sangat minum naik pening dah kepala ni...chocolate taknak la...atok nak vanilla
me: ok tok vanilla blended eh (frappuccino la tu) dia mcm ice cream sket cuma dia pakai air batu jek
atok: uishhhhh banyaknye..ni kau kene abiskan separuh ni..atok larat abiskan separuh jek
hahahahhahahahaha kitorang order yg medium size jek pon...hahha atok aku brain freeze kot..sian dia...emmm itu lah dia atok aku yg sangat rockkk...mak aku pon tak pernah lepak starbucks..ehh salap..she been there once emm makcik aku yg lelain pon tak sampai situ lagik...tapi atok aku dah sampai..aku la cucu yg paling memberi layanan yg mantap..hehehehe i love you so much tok :)

8 comments:

Pyka said...

Bestnya atok ko dapat cucu cam ko ni kan..aku pun tak penah duk minum kat tmpt camtuh tau..heheh
Eh,kalau ko nak tau 2 mggu lepas aku baru je bwk bdk rombgn sek aku g kl.Pastu singgah la g klcc..Memang haru biru beb,bwk bdk tiram g sana..dieorg 1st time g klcc..terpaksa la cgu2 ni wat muka toya je melayan..heheh

L|felesS OrdiNary said...

hahahah korang pon satu..takde tempat lein ke nak bawak..klcc tu tempat agas...bawak la ke muzium ke...planetarium ke...zoo negara ke...uishhh byk tpt lagik

ha_si_na said...

seronok nye...jenjalan...aireen....aku ni hasnah!!...cam sronok nak join reunion tu.....cume aku tak sure leh tido ke x...
klu aku join byar makan saje leh tak......????????????

Qaseh said...

bestnye atok ko dpt cucu mcm ko...

L|felesS OrdiNary said...

menjawab kepada pertanyaan kepadan cik hasnah kita tadi...ehh salah pn hasnah kan..emmm sbb amount yg di tetapkan tu mmg include food and accomodation skalik la...ala tido jek la skalik...emmm kalau tak dapek nak tido tak dapek jugak la den nak nolong nye...tapi kalau tido lagi best..since korang tak boleh make it takpe la....maybe next time la kan..tapi kalau boleh datang..meh la

rad said...

aku pun x prnh lg duk kat starbucks KLCC...mmg rock lah atuk ko..siam minum vanilla lg....

L|felesS OrdiNary said...

itu la atok aku yg tersayang..nanti aku upload gambar kitorang lepak hahahaha

Pyka said...

Fyi,pn aireen kiteorg bwk g klcc coz nak g aquaria..so kena la masuk gak dlm klcc tu kan..hehehe tmpt cam muzium,planetarium tuh dah abis kiteorg ronda..