Thursday, April 22, 2010

we're nearly to 2 years of marriage

wahhhhh few days to go..yayyyyy...hrmm apa jugak la yang seben nak surprisekan nanti ye...persoalan ini telah saya fikirkan dari awal tahun lagi ye...dan semalam...tanpa segan silunya..aku tanyakan aja dengan incik wan...dan perbualan sebelum tidur kami berbunyi begini...
me: apa abg nak buat on 2nd may ni nanti?
seben: buat? buat apa?
me: owhhh macam ni la kan..sebelum kawen sibuk mengira hari nikah..fine la bang fine
seben: ohooo yang itu...hrmm nak buat apa? sayang nak buat apa?
me: la...kita tanya dia..dia tanya kita balik...dah awak tanya saya..saya nak tanya siapa?
seben: abg mmg takde idea la...
me: eiiii takde sense of surprise langsung...cuba abang surprisekan sayang....ha ni sayang bagi tips ni..bagi tips...
seben: sayang nak abang surprisekan mcm mana?
me: la buat la mcm mana sayang surprisekan abang sebelum2 ni (ye aku yg selalu surprisekan dia..ok)..contoh ha macam abang balik2 je keje kat windscreen kete ada card "i love you" yang besar...hrmm pastu pagi2 datang keje je dah ada box of present atas meja...hrmm surprisekan yg macam tu la...tapi jangan la tiru...buat la cara lain...
seben: so nak abang buat macam mana?
me: la orang tua ni tak paham jugak ke...hrmmm contohnye abang cakap la...ok sayang hari ni tak payah bawak kete..kita naik kete sama2...so masa balik tu..abang terus la bawak sayang pergi candlelite dinner ke..ha nak lagi best...surprisekan sayang dengan present...ha bagi la gelang ke...rantai ke...hrmm tapi sayang tak fancy emas sangat.....ha tak kisah la..asalkan ada yang nak disurprisekan...
seben: you just being too ambitious sayang....ni la dia pengaruh tv banyak sangat...
me: what? (dengan muka blur yang dah penat bagi tips2 utk menyeprisekan isteri)...dah la bang...hampeh btol..sayang mimpi je la kalau mcm tu....
seben: ok gud nite
dan perbualan kami habis di situ saja ye puan2 dan tuan2...

pehhhhhhhhh dia mmg tak kisah...mmg hati kayu ke apa seben aku ni...ye kawan2 aku mmg telah di warning sebelum kami bercinta lagi..dia sudah bilang yang dia bukan mat romeo..dan tak pandai nak romantic2 ni....takpe bang.....mungkin sebab itu juga saya pilih abang...hahahaha....wan osman wan osman...memang terbaik

3 comments:

Qaseh said...

heheheh...lelaki memang cam tuh..kite punyala layan blues dengan dia..tp jawapan memang hampeh...
apa2 pun tahniah...dah 2 thn honeymoon..bile lagi?..heheh

L|felesS OrdiNary said...

jawapan kepada soalan tu rasanya tuhan je yang tahu haha

Miz CheRish said...

memang sweet la u ols. kalau saya, tak sempatnye conversation. terkam terus! hahaha *lain mcm je aku ni* haha